A világ 2. legnagyobb hajója

A Royal Caribbean egyik fő filozófiája szerint a folyamatos megújulási képesség, az elképzelések és álmok megvalósítása nagyban hozzájárul az emlékezetes vakációhoz.

Ebbe a filozófiába vetett hittel tette ismét magasabbra a lécet, amikor megálmodta új hajóosztályát, az OASIS-t. A hajóosztály első családtagja, az Oasis of the Seas 2009. végén debütált a floridai Fort Lauderdale-ben és kétségkívül átveszi a legnagyobb és legforradalmibb tengerjáró hajó címét az Independece of the Seas-től. Őt követte 2010 decemberében “testvére”, az Allure of the Seas.

A több mint 5.400 vendég befogadására képes úszó építészeti csodák többek között 16 deckel, 220 ezer bruttó tonna súllyal és 2700 kabinnal büszkélkednek. Elképesztő méreteik miatt az érintett kikötők többségét bővíteni kellett. Volt, hogy kifejezetten neki építettek új dokkot.

Bár luxusban itt nincs hiány, ám az Oasist mégis a többgenerációs családoknak, az aktív pihenés szerelmeseinek találták ki. Számtalan medence, jakuzzi, normál méretű (!) kosárpálya, minigolf, szörf-szimulátorok, majd 20 méter magas mászó falak, a hajó hosszán átszáguldó drótkötélpálya, hatalmas wellness/fitness komplexum, és a hajó fedélzetét körbeölelő futófolyosó (másfél kör =1 km) várja az így szórakozni vágyókat.

A korábban megszokott Royal színvonal és szolgáltatások mellett olyan újításokkal is találkozhatunk a fedélzeteiken, mint a Central Park, tematikus szórakoztató központok (Neighborood), a víziszínház, a szintek között mozgó bár és a galériás lakosztályok.

Az Oasis of the Seas amúgy nem elképzelhetetlen, csupán felfoghatatlan.

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

 • Rólunk mondták

  Ezt írták rólunk sikeres vizsga után:

  "Számomra az online hajóvezetői tanfolyam előnyt jelentett. Elfoglalt emberként a kevés szabadidőm ütemében volt lehetőségem a vizsgára való felkészülésre. A tananyag tárgyiassága megfelelő példákkal kiegészítve nagyszerű elsajátítást garantál. Kiegészítő információk érdekessé teszik a számunkra idegen nyelvezet elsajátítását. A tanulás megfelelő hosszúságú részekre van bontva, jól eltalált résztesztekkel. A tanulást konzultációkkal lehet segíteni, ahol rendkívül kedves, biztató konzultáns segít a nap bármely szakában. Úgy sikerült egy új életforma alapjait elsajátítani, hogy közben rengeteg információt elsajátítottam a tengerrel kapcsolatban és csak remélni tudom, hogy a megismert emberek által képviselt jókedv, nyitottság minden hajós viselkedését tükrözi. Büszke vagyok, hogy elvégeztem a tanfolyamot, biztosan tudom, hogy a C hajóvezetői tanfolyamot is elvégzem, valamint gyakorlati tanfolyamon is részt veszek. Szép élmény és jó kikapcsolódás lesz."

  Mezriczkyné Talpas Ottilia

  "Szia Károly!

  Természetesen teljesen elégedett voltam a szolgáltatásaitokkal. Minden pontosan úgy zajlott, mint ahogy azt korábban ígérted. Rugalmasságotoknak köszönhetően a feszített, szoros időbeosztásom ellenére együtt tudtunk működni, és sikeres vizsgát tudtam tenni. Jövőre tervezem, hogy a gyakorlati részt is átvegyük Veletek, és azután egy elméletben és gyakorlatban is alaposan felkészült hajóskapitánnyá váljak! :) A hajóbérlési lehetőségeiteket látva bízom benne, hogy a következő években is kapcsolatban maradunk, és találkozunk a tengeren!

  Munkátokhoz további sok sikert -és persze sok hallgatót!- kívánok!

  2016. június 28. Baráti üdvözlettel: Bocskay Péter"