Európai Belvízi Hajóvezetői Jogosítvány

1Nagyon sokan kérdezték, a tengeri hajóvezetői jogosítvány és a hajóvezetői tanfolyamok után érdeklődők, hogy a horvát tengeri hajóvezetői jogosítvány elfogadható-e a magyar belvízeken.. Sajnos hosszú időn keresztül azt kellett válaszoljuk erre a kérdésre, hogy nem. Létezett egy olyan államközi megállapodás Horvátország és Magyarország között amely alapján a horvát hajóvezetői jogosítványokat nem fogadják el a magyar hatóságok. Hiába van a kapitányi képesítések között rangsor, mely alapján a tengeri skipper engedély magasabb presztízsű mint egy belvízi engedély, hiába lépett Horvátország az Európai Unióba 2013-ban, eddig külön államközi megállapodások, paktumok miatt nem fogadták el itthon a horvát tengeri hajóvezetői képesítéseket.

Egészen mostanáig!

Megszületett egy kompromisszumos megoldás, az új hajóvezetői jogosítvány kategória az

ICC EU  Belvízi Hajóvezető Jogosítvány

Ez a hajóvezetői jogosítvány érvényes minden EU-n belüli folyóra, tóra, sőt az EU tengereire is, amelyet már el kell fogadniuk a hazai hatóságoknak.

Bővebb tájékoztatást itt olvashatsz róla.

ICC EU belvízi hajóvezetői jogosítvány

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

No CAPTCHA challenge required.
 

 • Rólunk mondták

  Ezt írták rólunk sikeres vizsga után:

  "Számomra az online hajóvezetői tanfolyam előnyt jelentett. Elfoglalt emberként a kevés szabadidőm ütemében volt lehetőségem a vizsgára való felkészülésre. A tananyag tárgyiassága megfelelő példákkal kiegészítve nagyszerű elsajátítást garantál. Kiegészítő információk érdekessé teszik a számunkra idegen nyelvezet elsajátítását. A tanulás megfelelő hosszúságú részekre van bontva, jól eltalált résztesztekkel. A tanulást konzultációkkal lehet segíteni, ahol rendkívül kedves, biztató konzultáns segít a nap bármely szakában. Úgy sikerült egy új életforma alapjait elsajátítani, hogy közben rengeteg információt elsajátítottam a tengerrel kapcsolatban és csak remélni tudom, hogy a megismert emberek által képviselt jókedv, nyitottság minden hajós viselkedését tükrözi. Büszke vagyok, hogy elvégeztem a tanfolyamot, biztosan tudom, hogy a C hajóvezetői tanfolyamot is elvégzem, valamint gyakorlati tanfolyamon is részt veszek. Szép élmény és jó kikapcsolódás lesz."

  Mezriczkyné Talpas Ottilia

  "Szia Károly!

  Természetesen teljesen elégedett voltam a szolgáltatásaitokkal. Minden pontosan úgy zajlott, mint ahogy azt korábban ígérted. Rugalmasságotoknak köszönhetően a feszített, szoros időbeosztásom ellenére együtt tudtunk működni, és sikeres vizsgát tudtam tenni. Jövőre tervezem, hogy a gyakorlati részt is átvegyük Veletek, és azután egy elméletben és gyakorlatban is alaposan felkészült hajóskapitánnyá váljak! :) A hajóbérlési lehetőségeiteket látva bízom benne, hogy a következő években is kapcsolatban maradunk, és találkozunk a tengeren!

  Munkátokhoz további sok sikert -és persze sok hallgatót!- kívánok!

  2016. június 28. Baráti üdvözlettel: Bocskay Péter"