Hajóvezetői Tanfolyam GYIK

hajóvezetői tanfolyam gyakori kérdések

Hogyan lehet online, egy hajóvezetői tanfolyam?

A horvát “B” hajóvezetői engedélyt, elméleti anyagból tett sikeres vizsga után lehet megszerezni. Az online hajóvezetői tanfolyamon ezt a teljes elméleti anyagot sajátíthatod el, sok-sok kép, videó és gyakorló kérdések segítségével. Két SKYPE konzultációs óra kiegészítésével a meg nem értett részeket van módod teljesen kitisztázni. Mindezzel a legnagyobb megértést érheted el játszi könnyedséggel otthonról.

Hol zajlik a hajóvezetői vizsgáztatás?

A Horvát Hatóságok (IMO) kell hajóvezetői vizsgát tenni, Horvátországban.

Hogyan jutok el a hajóvezetői tanfolyam illetve vizsga helyszínére?

A hajóvezetői vizsgázás helyszínére, Horvátországba minden hajóvezetői tanfolyamon résztvevő hallgató egyénileg utazik le. A Yachting College intézményünk nem tud vállalni semmilyen utaztatással kapcsolatos feladatot. Természetesen szívesen segítünk összehangolni, az egyszerre leutazókat, hogy költséghatékonysági szempontokból együtt, egy gépkocsival utazhassanak. De az ezekből eredő problémákért, vitákért, kellemetlenségekért nem vállaljuk a felelősséget.

Biztosan megkapom a Hajóvezetői Jogosítványt?

A hajóvezetői engedélyt a zadari vagy a sibniki kikötői kapitányságon tett szóbeli vizsga alapján lehet megszerezni. Az online hajóvezetői tanfolyam anyagrészei és azok gyakorló tesztsorai, a hajóvezetői vizsga kérdéseiből épülnek fel, melyeket a hajóvezetői vizsgán tesznek fel. Aki becsülettel végigment az online B hajóvezetői tanfolyam anyagrészein, elvégezve a feladatokat és részt vett a konzultációkon, mind sikeres hajóvezetői vizsgát tett.

Ha jelentkezem a hajóvezetői tanfolyamra ki kell fizetnem?

A hajóvezetői tanfolyam megrendelése egyenlő a beiratkozással. A hajóvezetői tanfolyam foglalkozásain akkor vehetsz részt és szerezhetsz hajóvezetői jogosítványt ha a részvételi díjat befizetted. Ha elküldted a jelentkezésed, mi azt komolyan vesszük és számítunk a befizetésedre is. Mert ki az aki úgy rendel meg valamit, hogy azt nem is szeretné? Igaz? 🙂

Meggondolhatom magam a hajóvezetői tanfolyamra történő jelentkezés után?

Az online hajóvezetői tanfolyam szolgáltatására az internetes kereskedelemre vonatkozó elállási szabályok érvényesek. A megrendelést követően a vevőnek 5 munkanapja van a megrendelésétől elállni. Ebben az esetben ezt írásban bejelentve minden következmény és plusz költség nélkül megteheti. a jelentkezési lap megrendelésnek minősül, a meghirdetett esemény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget keletkeztet. Amely alapján, a tanfolyamok vonatkozásában, a meghirdetett kezdési időpont előtt 15 naptári nappal történő lemondás esetén a befizetett tanfolyam díja visszajár, a 15 napon belüli lemondás esetén a befizetett díj 100 %-a levonásra kerül, amely összeg abban a tárgyévben induló azonos tanfolyamba beszámítható. A Gyakorlati hajós programok vagy hajós túrák esetén a 30 napon belüli lemondás esetén a befizetett díj 100 %-a levonásra kerül, amit a későbbiekben sem lehet jóváírni. Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság állásfoglalása erre vonatkozóan.

Hajóvezetői Tanfolyam Konzultáción kötelező részt venni?

A hajóvezetői vizsgára bocsátás feltétele, mindkét konzultáción való részvétel. A konzultáció SKYPE-on zajlik (online hajóvezetői tanfolyam), ezért egyszerűen és kényelmesen meg tudjuk oldani. Mi így tudunk megbizonyosodni a tanuló felkészültségéről, hogy ne kelljen “feleslegesen” elutazni a hajóvezetői vizsga helyszínére. A tanulónak pedig lehetősége van a meg nem értett témaköröket átbeszélni és rendbe rakni.

Mi van ha menet közben nincs időm megtanulni az anyagot?

Természetesen kérheted az online B kategóriás hajóvezetői tanfolyam közben a vizsga halasztását, ha elfoglaltságaid miatt több időre van szükséged az anyag elsajátításához. Ez egy gyors egyeztetéssel megoldható. A C és a Yacht Master kategóriás hajóvezetői tanfolyamok esetében erre nincs mód.

Mikor kapom meg a Hajóvezetői Jogosítványt?

A hajóvezetői jogosítványt, sikeres vizsga után kapod meg akár már a helyszínen.

Kitől kapom meg a Hajóvezetői Jogosítványt?

A hajóvezetői jogosítványt Horvát Kikötői Kapitányság állítja ki névre szólóan. a sikeres hajóvezetői vizsga után és postázza a címedre.

Meddig érvényes a Hajóvezetői Jogosítvány?

A “B” hajóvezetői jogosítvány korlátlan ideig érvényes. A “C” hajóvezetői engedély korlátlan ideig érvényes, 5 évenkénti egészségügyi vizsgálat mellett.

Hol érvényes a megszerzett Hajóvezetői Engedély?

A “B” hajóvezetői engedély a Horvát Adrián a legkülső szigettől számított 12 tengeri mérföldön belül jogosít hajóvezetésre. A “C” hajóvezetői engedély a világon bárhol használható.

Mekkora hajó vezetésére szerezhet Hajóvezetői Engedélyt?

A nálunk megszerezhető B és a C kategóriás hajóvezetői jogosítványok 30 GT (bruttó-regisztertonna) méretű hajók vezetésére jogosítanak. 1 Gt= 2,83 m3, tehát 30 GT = 84,9 m3. Mint látható a vezethető hajó méretét nem hossz alapján hanem űrmérték alapján határozták meg.

Mikor van Hajóvezetői Gyakorlati képzés?

Szervezésünkben hajóvezetői gyakorlati tréningek folyamatosan indulnak a hajózási szezonban tavasztól őszig. Konkrét időpontért érdemes telefonon vagy e-mailben érdeklődni.

Kötelező tengeri hajóvezetői gyakorlati tréningen részt venni?

A horvát rendszerű hajóvezetői engedélyt elméleti tudás alapján meg lehet szerezni. Viszont hajóvezetői gyakorlati tapasztalatok nélkül nem javasolt kifutni a tengerre, mert az ember könnyen pórul járhat. Egy túra hajó 30-60M Ft értékű, könnyen elképzelhetjük, hogy rossz manőverezés eredménye közbeni sérülések milyen költséggel járhatnak. A tenger veszélyes üzem, még akkor is ha ránk bízták a gyakorlás felelősségét. Nem kötelező, de mindenképpen javasolt hajóvezetői gyakorlati tréningen részt vennie mindenkinek, ha lehet többen is, ezen nem érdemes spórolni. A hajóvezetői gyakorlati tréningeket max 6 fős csoportokban tartjuk, ami manőverezési és tengeri navigációs feladatokból áll.

Honnan tudom, hogy felkészültem a hajóvezetői vizsgára?

A hajóvezetői tanfolyam végén van egy nagy teszt, ami csupa érdekes feladattal van tele, ezeket úgy lehet megoldani, ha teljes megértéssel és tudással rendelkezel az anyagból. Ezen kell jól teljesíteni ahhoz, hogy hajóvezetői vizsgára bocsássunk. Ekkor egyeztetjük veled, hogy mikor tudsz hajóvezetői vizsgára menni.

Meg tudom e szerezni egy nap alatt a hajóvezetői engedélyt?

Hallottál már olyan 1 napos autóvezetői tanfolyamról, ahol meg is tanult valaki autót vezetni és le is vizsgázott? Én sem.

Tisztában vagyok azzal, hogy ez egy rohanó világ és kevés idő jut az embernek képeznie magát. De azzal is tisztában vagyok, hogy ezt sok cég üzleti, pontosabban pusztán pénzszerzési céllal sajnos ki is használja és azt sugallja, hogy “Gyere fizess be! Nálunk 1 nap alatt megszerzed a jogsit! Aztán már mehetsz is.” Hát persze, mehetsz a fenébe, mert 1 nap alatt sok minden össze tudsz szedni (pl. náthát, vagy egy kis másnaposságot) de hajóvezetői tudást azt biztosan nem. Aztán amikor éppen bajba kerültél az elégtelen tudásod miatt, ami a tengeren biztosra vehető, már késő lesz meggondolni a dolgot.

Ezt tudja nagyon jól az is aki ilyen tanfolyamot árul, csak ő azzal már nem törődik, hogy mi lesz veled amikor tudás és rutin nélkül kifutsz a tengerre! Az általunk szervezett hajóvezetői tanfolyam elvégzése után kapott hajóvezetői engedély mögött valódi tudás van, amire bátran fogsz tudni támaszkodni a hajózásod alkalmával.

Meg tudjuk oldani a hajóvezetési engedélyt “okosban”?

Nem. Ez nem az a hely. Mi használható tudást szeretnénk adni. Amikor esetleg bajba kerülsz a tengeren legyen magabiztosságod és tudd mit kell tenned, mikor csak magadra számíthatsz.

Ha nincs több kérdés akkor horgonyt fel!

hajóvezetői tanfolyam

Hajóvezetői Tanfolyam Gyakran Ismételt Kérdések

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

 • Rólunk mondták

  Ezt írták rólunk sikeres vizsga után:

  "Számomra az online hajóvezetői tanfolyam előnyt jelentett. Elfoglalt emberként a kevés szabadidőm ütemében volt lehetőségem a vizsgára való felkészülésre. A tananyag tárgyiassága megfelelő példákkal kiegészítve nagyszerű elsajátítást garantál. Kiegészítő információk érdekessé teszik a számunkra idegen nyelvezet elsajátítását. A tanulás megfelelő hosszúságú részekre van bontva, jól eltalált résztesztekkel. A tanulást konzultációkkal lehet segíteni, ahol rendkívül kedves, biztató konzultáns segít a nap bármely szakában. Úgy sikerült egy új életforma alapjait elsajátítani, hogy közben rengeteg információt elsajátítottam a tengerrel kapcsolatban és csak remélni tudom, hogy a megismert emberek által képviselt jókedv, nyitottság minden hajós viselkedését tükrözi. Büszke vagyok, hogy elvégeztem a tanfolyamot, biztosan tudom, hogy a C hajóvezetői tanfolyamot is elvégzem, valamint gyakorlati tanfolyamon is részt veszek. Szép élmény és jó kikapcsolódás lesz."

  Mezriczkyné Talpas Ottilia

  "Szia Károly!

  Természetesen teljesen elégedett voltam a szolgáltatásaitokkal. Minden pontosan úgy zajlott, mint ahogy azt korábban ígérted. Rugalmasságotoknak köszönhetően a feszített, szoros időbeosztásom ellenére együtt tudtunk működni, és sikeres vizsgát tudtam tenni. Jövőre tervezem, hogy a gyakorlati részt is átvegyük Veletek, és azután egy elméletben és gyakorlatban is alaposan felkészült hajóskapitánnyá váljak! :) A hajóbérlési lehetőségeiteket látva bízom benne, hogy a következő években is kapcsolatban maradunk, és találkozunk a tengeren!

  Munkátokhoz további sok sikert -és persze sok hallgatót!- kívánok!

  2016. június 28. Baráti üdvözlettel: Bocskay Péter"