Hajó vásárlás

Sok tévhit van a hajó vásárlás témakörében a társadalomban. Ezeket az általánosan elterjedt elképzeléseket szeretnénk kicsit helyre tenni. Nagyon sokan azt gondolják, hogy hajót vásárolni csak a nagyon gazdag ember tud. Nos a hajóvásárlás természetesen nem olcsó mulatság. Viszont nagy a különbség az árakban. Sokk fajta hajó létezik, ugyanúgy mint sok féle autót lehet vásárolni. A legtöbben amikor hajó vásárlás jut eszébe, hatalmas tengerjárókra, vagy luxus yachtokra gondol, amit a filmsztárok vagy olajmilliárdosok vesznek maguknak. Ezek a yachtok valóban milliókba sőt dollár tízmilliókba kerülnek.

Természetesen vannak sokkal könnyebben elérhető vitorlás túrahajók például amelyek megfelelők lehetnek egy család számára ha szóba kerül hajó vásárlás.

Azonban érdemes számba venni a hajó üzemeltetésnek a költségét. Természetesen a hajó vásárlás nemcsak abból áll, hogy megvásárolom a hajót és hajókázom. Az üzemeltetéssel járnak éves rendszeres költségek amelyekkel kalkulálni kell: ilyenek mint kikötői díj, biztosítás, hajó karbantartás és felújítás, szervízelés. Arról nem is beszéltünk, hogy ha nem vitorláshajóról beszélünk, hanem mondjuk egy motoros hajóról amelyikben van például 2 nagyteljesítményű motor, amelyik üzemóránként 60 liter gázolajat fogyaszt.

Mindezeken túlmenűen azzal is számolni kell, hogy vásároljon e valaki hajót, ha mondjuk évente 1 vagy két hetet tudna eltölteni a tengeren a családjával.

Te is hajóvásárláson gondolkodsz? Felvetődtek benned is a frnti kérdések gondolatok. Létezik olyan olyan megoldás amely a fenti kérdéseket egyszerre tudja kezelni, sőt…

Érdekel hogyan tudsz a hajóvásrlással komoly hasznot termelni?

Keressen bennünket segítünk kialakítani az Önnek megfelelő koncepciót a hajó vásárlásban.

Érdeklődöm

Comments are closed.

 • Rólunk mondták

  Ezt írták rólunk sikeres vizsga után:

  "Számomra az online hajóvezetői tanfolyam előnyt jelentett. Elfoglalt emberként a kevés szabadidőm ütemében volt lehetőségem a vizsgára való felkészülésre. A tananyag tárgyiassága megfelelő példákkal kiegészítve nagyszerű elsajátítást garantál. Kiegészítő információk érdekessé teszik a számunkra idegen nyelvezet elsajátítását. A tanulás megfelelő hosszúságú részekre van bontva, jól eltalált résztesztekkel. A tanulást konzultációkkal lehet segíteni, ahol rendkívül kedves, biztató konzultáns segít a nap bármely szakában. Úgy sikerült egy új életforma alapjait elsajátítani, hogy közben rengeteg információt elsajátítottam a tengerrel kapcsolatban és csak remélni tudom, hogy a megismert emberek által képviselt jókedv, nyitottság minden hajós viselkedését tükrözi. Büszke vagyok, hogy elvégeztem a tanfolyamot, biztosan tudom, hogy a C hajóvezetői tanfolyamot is elvégzem, valamint gyakorlati tanfolyamon is részt veszek. Szép élmény és jó kikapcsolódás lesz."

  Mezriczkyné Talpas Ottilia

  "Szia Károly!

  Természetesen teljesen elégedett voltam a szolgáltatásaitokkal. Minden pontosan úgy zajlott, mint ahogy azt korábban ígérted. Rugalmasságotoknak köszönhetően a feszített, szoros időbeosztásom ellenére együtt tudtunk működni, és sikeres vizsgát tudtam tenni. Jövőre tervezem, hogy a gyakorlati részt is átvegyük Veletek, és azután egy elméletben és gyakorlatban is alaposan felkészült hajóskapitánnyá váljak! :) A hajóbérlési lehetőségeiteket látva bízom benne, hogy a következő években is kapcsolatban maradunk, és találkozunk a tengeren!

  Munkátokhoz további sok sikert -és persze sok hallgatót!- kívánok!

  2016. június 28. Baráti üdvözlettel: Bocskay Péter"