Hajóvezetői engedély

A yachtingcollege.com által szervezett tanfolyamok eredménye képen megszerezhető a Horvát hajóvezetői engedély, amelynek két polgári fokozata van. A B kategóriájú hajóvezetői engedély, 30 brt. méretű tengeri vitorlás vagy motoros hajó vezetésére jogosít a horvát felségvizeken a legkülső szigettől számított 12 tengeri mérföldön belül. A C kategóriájú hajóvezetői engedély ugyanezen hajóosztály vezetésére jogosít, de már a Nemzetközi vizeken. Mindkét hajóvezetői engedély megszerzésének alapfeltétele a nagykorúság (betöltött 18. életév).Tengeri hajóvezetői tanfolyam, hajóvezetői tréning, hajós túrák, hajó bérlés, hajó vásárlás egy helyen!

A hóvezetői engedély megszerzéséhez szükséges érvényes magyar útlevél vagy személyi igazolvány, 2 db színes igazolványkép, és a hajóvezetői engedély megszerzéséhez szükséges vizsgadíj befizetésének igazolása. Mindezen túlmenően a C hajóvezetői engedély megszerzéséhez szükséges orvosi vizsgálat is melyet a vizsga helyszínen végeznek el. A fentiekben részletezett hajóvezetői engedély birtokosa az alábbi elméleti tudás birtokában válik hajóvezetésére jogosulttá: a tengeri teresztikus (papír térkép alapú) navigáció, a tengeri KRESZ azaz a COLREG szabályait, alapvető meteorológiai ismeretek, VHF rádiós forgalmazási alapismeretek, tengerjogi alapismeretek, tengerész betűnyelv ismerete. Mindezekből is kitűnik, hogy a hajóvezetői engedély elméleti ismeretek alapján szerezhető meg. Ahhoz, hogy bátran ki tudjon valaki bérelni egy hajót és elvigye a családját, barátait egy hajós túrára, szükséges gyakorlati ismeretek megszerzése is. Vegyen részt gyakorlati túráinkon és bizton elsajátítja a gyakorlati hajózás rutinját.

A TANFOLYAMOKÉRT VAGY INFORMÁCIÓKÉRT KATTINTS IDE!

Comments are closed.

 • Rólunk mondták

  Ezt írták rólunk sikeres vizsga után:

  "Számomra az online hajóvezetői tanfolyam előnyt jelentett. Elfoglalt emberként a kevés szabadidőm ütemében volt lehetőségem a vizsgára való felkészülésre. A tananyag tárgyiassága megfelelő példákkal kiegészítve nagyszerű elsajátítást garantál. Kiegészítő információk érdekessé teszik a számunkra idegen nyelvezet elsajátítását. A tanulás megfelelő hosszúságú részekre van bontva, jól eltalált résztesztekkel. A tanulást konzultációkkal lehet segíteni, ahol rendkívül kedves, biztató konzultáns segít a nap bármely szakában. Úgy sikerült egy új életforma alapjait elsajátítani, hogy közben rengeteg információt elsajátítottam a tengerrel kapcsolatban és csak remélni tudom, hogy a megismert emberek által képviselt jókedv, nyitottság minden hajós viselkedését tükrözi. Büszke vagyok, hogy elvégeztem a tanfolyamot, biztosan tudom, hogy a C hajóvezetői tanfolyamot is elvégzem, valamint gyakorlati tanfolyamon is részt veszek. Szép élmény és jó kikapcsolódás lesz."

  Mezriczkyné Talpas Ottilia

  "Szia Károly!

  Természetesen teljesen elégedett voltam a szolgáltatásaitokkal. Minden pontosan úgy zajlott, mint ahogy azt korábban ígérted. Rugalmasságotoknak köszönhetően a feszített, szoros időbeosztásom ellenére együtt tudtunk működni, és sikeres vizsgát tudtam tenni. Jövőre tervezem, hogy a gyakorlati részt is átvegyük Veletek, és azután egy elméletben és gyakorlatban is alaposan felkészült hajóskapitánnyá váljak! :) A hajóbérlési lehetőségeiteket látva bízom benne, hogy a következő években is kapcsolatban maradunk, és találkozunk a tengeren!

  Munkátokhoz további sok sikert -és persze sok hallgatót!- kívánok!

  2016. június 28. Baráti üdvözlettel: Bocskay Péter"