Hajózás bemutatása

Egész gyerekkorom óta érdekelt a hajózás. Fogalmam sincs miért. Van akit a hegyek vonzanak van akit az erdők mezők engem a víz még inkább a tenger. Mint a mágnes úgy vonzza tekintetemet amikor megpillantom, és az az érzés kerít hatalmába, hogy órákon keresztül képes volnék merengeni a messzeségbe. A végtelen határ hihetetlen nyugalommal és magabiztossággal tölt el. Talán ez a szabadság és boldogság érzése. Azt vettem észre, hogy ez többekkel ugyanígy van. Akkor lehet ezt igazán megfigyelni, amikor valaki életében először pillantja meg a tengert.

A hajózás féleleme

Amikor először mentem le hajózni az Adriára, a sok tengeri betegségről szóló figyelmeztetések miatt izgultam hátha kiszúr velem az élet és hiába a vágyakozás esetleg mégsem tudom valóra váltani gyerekkori álmom. Amikor felléptem a hajó fedélzetére és bevittem a cuccom a kajütbe megnyugodtam kissé. Teljesen magaménak éreztem a közeget, nem volt idegen. Amikor pedig kifutottunk a tengerre megvallom olyan volt mintha mindig is ezt csináltam volna mintha ez lenne az otthonom, és sehol nem lehetnék jobb helyen máshol a világon. Később sok hajóssal beszélve kiderült mások is hasonlóan élték ezt meg.

A puding próbája az evés. Ha téged is vonz a tenger, gyere próbáld ki magad!

A tengerrel és a hajózással való találkozás egy életre meghatározó élmény, rabul ejt és állandó visszatérésre csábít. Mámorító az a szabadság érzése amit nyújtani tud.

A hajózás társadalma

hajós kapitány

Már csak hab a tortán, hogy eddig bármikor hajóztam, és megismerkedtem hajósokkal azok pozitív életszemléletű és vezető beállítottságú emberek voltak átlagosnál nagyobb felelősségvállalási hajlandósággal.

Ők a kapitányok!

A hajózás társadalma, olyan emberek csoportjából áll akikben egy gentleman értékrendje tükröződik és mindaz amit ez megtestesít. A hajózás egy életmód, amely nem csak a tengerre, és a hajóra korlátozódik. A hajós emberek mindezeken felül összetartók, a tengeren és a szárazföldön egyaránt. Lehet, azért mert megértik egymást, lehet, azért mert a tengeren ha veszély van egymásra vannak utalva és segítik is egymást.

Jó hajósnak lenni! Gyere hajózni Te is!

Hajózási tájoló, vagyis mi a célunk?

Sokan egy barátjuknak, ismerősüknek köszönhetik, hogy megismerkedtek a hajózással. Legtöbbször egy kedves meghívás alkalmával megy el valaki először hajózni. Általánosítani persze nem lehet. Például ez rám is igaz. Azt, hogy hajós lehetek, egy régi, horvát hajóskapitány és hajózási instruktor barátomnak köszönhetem.

De mi van ha neked nem hajóznak a barátaid, és nem hívnak egy hajókázásra? Mi van, ha egy tengerparti nyaralás alkalmával, amikor a pároddal a mólón sétáltatok a naplementében, hirtelen megkapott a dagadó vitorlákkal a habokat szelő vitorláshajó látványa és rájössz, hogy milyen szívesen hajóznál? Mi van akkor, ha csak ki akarod próbálni magad, meg akarod tapasztalni a hajózás örömét?

Itt jövünk a képbe. A célunk az, hogy többen hajózzanak itthon, és a Világ tengerein. Szeretnénk lehetőséget adni, hogy ne csak egy baráti meghívás adjon alkalmat számodra arra, hogy megismerkedhess a hajózással. Mi megmutatjuk neked a hajózás világát, és hogy mit jelent kapitánynak lenni. Mi több nálunk elvégezheted a hajóvezetői tanfolyamot, megszerezheted a hajós jogosítványt, vitorlás és motoros tréningeken vehetsz részt. Sőt akár a hajót bérelhetsz a legkedvezőbb áron. 

Itt tudsz meg bővebbet, ha érdekel a hajózás.

2 Comments

 1. Horváthné PhDr. Berlák Irén

  Nagyon örülök, hogy megtaláltalak Benneteket.
  Most tanítom éppen a sport, hobbi, szabadidő, stb anygot a 2. éves hallgatóimnak a Szentpétervári ÁllamiEgyetemen. Annyira életszerű és nívós az anyag, hogy beépítem engedelmekkel az oktatási anyagomba. A diákjaim is itt élnek a Balti-tenger partján ebben a varázslatos városban.
  Talán ők is kedvet kapnak a KAPITÁNY szerephez, de ehhez meg kell tanulniuk szépen magyarul.Vonzó ez az anyag a szövegtanuláshoz és a fordításhoz, no meg kedvvel gyorsabban hozzájutnak a a csodálatos magyar nyelv rejtelmeihez.Arra is gondoltam, hogy 2012 nyarára már rendelkeznek annyi szókinccsel, hogy a Balti-tenger mellett itt is lehetne egy tanfolyamot szervezni, aztán majd később tovább hajóznánk.Remélem megvalísítható!A hajózási szaknyelvet most a hétvégén megpróbálom feldolgozni, azaz elkezdeni.Sziasztok.
  Üdv Neketek, örülök, hogy Rátok találtam.!Irén.

  • Szia kedves Irén!
   Mi is nagyon örülünk, hogy ránk találtál. Mindenben támogatunk. Célunk, hajózás szeretetének terjesztése.
   Tengerész baráti üdvözlettel:
   Minorits Károly
   skipper tréner

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

 • Rólunk mondták

  Ezt írták rólunk sikeres vizsga után:

  "Számomra az online hajóvezetői tanfolyam előnyt jelentett. Elfoglalt emberként a kevés szabadidőm ütemében volt lehetőségem a vizsgára való felkészülésre. A tananyag tárgyiassága megfelelő példákkal kiegészítve nagyszerű elsajátítást garantál. Kiegészítő információk érdekessé teszik a számunkra idegen nyelvezet elsajátítását. A tanulás megfelelő hosszúságú részekre van bontva, jól eltalált résztesztekkel. A tanulást konzultációkkal lehet segíteni, ahol rendkívül kedves, biztató konzultáns segít a nap bármely szakában. Úgy sikerült egy új életforma alapjait elsajátítani, hogy közben rengeteg információt elsajátítottam a tengerrel kapcsolatban és csak remélni tudom, hogy a megismert emberek által képviselt jókedv, nyitottság minden hajós viselkedését tükrözi. Büszke vagyok, hogy elvégeztem a tanfolyamot, biztosan tudom, hogy a C hajóvezetői tanfolyamot is elvégzem, valamint gyakorlati tanfolyamon is részt veszek. Szép élmény és jó kikapcsolódás lesz."

  Mezriczkyné Talpas Ottilia

  "Szia Károly!

  Természetesen teljesen elégedett voltam a szolgáltatásaitokkal. Minden pontosan úgy zajlott, mint ahogy azt korábban ígérted. Rugalmasságotoknak köszönhetően a feszített, szoros időbeosztásom ellenére együtt tudtunk működni, és sikeres vizsgát tudtam tenni. Jövőre tervezem, hogy a gyakorlati részt is átvegyük Veletek, és azután egy elméletben és gyakorlatban is alaposan felkészült hajóskapitánnyá váljak! :) A hajóbérlési lehetőségeiteket látva bízom benne, hogy a következő években is kapcsolatban maradunk, és találkozunk a tengeren!

  Munkátokhoz további sok sikert -és persze sok hallgatót!- kívánok!

  2016. június 28. Baráti üdvözlettel: Bocskay Péter"