ICC EU tengeri és belvízi hajóvezetői jogosítvány

ICC International Certificate for Operators of Pleasure Craft egy olyan nemzetközi hajóvezetői engedély ami kompromisszumos megoldásként született az Európai Unió jog harmonizációjaként a tengeri hajóvezetői engedélyeket kibocsájtó hatóságok számára. Ez a horvát hajóvezetői engedély  gyakorlatilag feljogosítja tulajdonosát, hogy kedvtelés célú motoros és vitorlás hajót vezethessen Európa belvizein 30 Brt. méretig (ami kb. 20 méteres vitorlás hajót jelent), tengeren.

Jelentkezem

ICC EU Belvízi és Tengeri hajóvezetői jogosítvány is egyben

Összefoglalva ezt a horvát hajóvezetői engedélyt már elfogadják Magyarországon is. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján a Horvátországban megszerzett ICC hajóvezetői jogosítványt itthon, Magyarországon elfogadja a Rendőrség!

Tehát ezzel a képestéssel nemcsak a horvát Adrián lehet hajózni (6 NM távolságig), hanem a Balatonon, a Velencei tavon, a Tisza tavon, a Tiszán, a Dunán, sőt a Rajna – Majna csatornán is!

Ez az új hajóvezetői jogosítvány kategória (skipper engedély) szervezésünkben 2016 áprilisától érhető el.

ICC hajóvezetői tanfolyam és vizsga időpontjai

2016.
December. 11-12.
2017.
Február 23-24.
Március 9-10.
Március 23-24.
Április 13-14.
Április 27-28.
Május 11-12.
Május 25-26.
Június 8-9.
Június 22-23.
Július 6-7.
Július 20-21.
Augusztus 3-4.
Augusztus 17-18.
Szeptember 7-8.
Szeptember 21-22.
Október 5-6.
Október 19-20.

ICC hajóvezetői tanfolyam és vizsga helyszíne

Az ICC horvátországi, belvízi hajóvezetői tanfolyam és vizsga Budapesttől 300 km-re, Vukovárban kerül megszervezésre.

ICC hajóvezetői tanfolyam és vizsga díja

A hajóvezetői tanfolyam ára, 1 napos előadás és vizsga tolmács szolgáltatással együtt 499 EUR fejenként, mely tartalmaz a tanfolyammal kapcsolatos minden költséget és NEM tartalmazza a szállásköltséget 1 éjszakára.

ICC EU belvízi hajóvezetői tanfolyam

Jelentkezz az ICC EU nemzetközi tengeri és belvízi hajóvezetői tanfolyamra az alábbiaikban:

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Telefonszám:*
Cím:*
Választott tanfolyam és vizsga időpont:

A megrendelésed fizetési kötelezettséggel járó, elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, melyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek értelmében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 14 napon belül e-mailben jelezheted az info@yachtingcollege.com címen vagy bármelyik, a honlapon feltüntetett elérhetőségen. A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a “Jelentkezem a tanfolyamra!” gombra kattintással a Yachting College-al kötöd.

A változás jogát fenntartjuk!

Bizonytalan vagy a hajóvezetői tanfolyammal és/vagy a jogosítvánnyal kapcsolatban hívj nyugodtan: +36 20 974 3550

Hajóvezetői tanfolyam információk

9 Comments

 1. Teljes kezdok szamara is elerheto a tanfolyam?

  • Kedves Gábor! Az ICC EU Belvízi Hajóvezetői Engedély egy belépőszintű jogosítvány ezért nem szükséges hozzá előképzettség, teljesen kezdők számára is elérhető ez a tanfolyam. Üdvözlettel, Yachting College

 2. Pingback: Európai Belvízi Hajóvezetői Jogosítvány - Yachting College

 3. Melyik magyar jogszabályból derül ki, hogy itthon is érvényes?

  • A képesítéssel kapcsolatos Nemzetközi Közlekedési Hatóság által kiadott állásfoglalás: Az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága, Belvízi Közlekedési Munkacsoportja által kiadott 40. számú határozatában foglaltaknak megfelelően kibocsátott nemzetközi kedvtelési célú hajóvezetői képesítő okmányokat (International Certificate for Operators of Pleasure Craft, ICC) Magyarország elismeri, a képesítéseken szereplő korlátozások figyelembevételével.

 4. OK, aláírtuk, de Be van vezetve magyar jogrendbe? Olyan hírek vannak, hogy a vízirenőrség nem fogadja el a laminált igazolást.

  • Kedves Miklós! Magyarország az EU tagállama, és mivel aláírta a megállapodást önmagára nézve kötelezte magát az engedély elfogadására. Arról nem is beszélve, hogy ez az engedély fajta kifejezetten azért lett létrehozva, hogy EU szintű elfogadhatósága legyen. A Hatósági Szervek ezek alapján fognak eljárni, függetlenül attól ki mit híresztel. Üdv, MK

 5. Szia!
  Nálunk teljes a tanácstalanság:
  Az ICC vizsga e szerint az NKH állásfoglalás szerint itthon nem elfogadott, amennyiben Horvátországban nincs lakcíme a vizsgázónak…

  • Szia Krisztina! Köszönöm a hozzászólásod. Mi is olvastuk az említett állásfoglalást. A tapasztalat azonban mást mutat. A tapasztalat az, hogy a Rendőrség elfogadja az ICC EU belvízi engedélyt, bizonyára azért mert ők a jogszabályok alapján dolgoznak (nem állásfoglalások alapján). Üdvözlettel: Karesz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

 • Rólunk mondták

  Ezt írták rólunk sikeres vizsga után:

  "Számomra az online hajóvezetői tanfolyam előnyt jelentett. Elfoglalt emberként a kevés szabadidőm ütemében volt lehetőségem a vizsgára való felkészülésre. A tananyag tárgyiassága megfelelő példákkal kiegészítve nagyszerű elsajátítást garantál. Kiegészítő információk érdekessé teszik a számunkra idegen nyelvezet elsajátítását. A tanulás megfelelő hosszúságú részekre van bontva, jól eltalált résztesztekkel. A tanulást konzultációkkal lehet segíteni, ahol rendkívül kedves, biztató konzultáns segít a nap bármely szakában. Úgy sikerült egy új életforma alapjait elsajátítani, hogy közben rengeteg információt elsajátítottam a tengerrel kapcsolatban és csak remélni tudom, hogy a megismert emberek által képviselt jókedv, nyitottság minden hajós viselkedését tükrözi. Büszke vagyok, hogy elvégeztem a tanfolyamot, biztosan tudom, hogy a C hajóvezetői tanfolyamot is elvégzem, valamint gyakorlati tanfolyamon is részt veszek. Szép élmény és jó kikapcsolódás lesz."

  Mezriczkyné Talpas Ottilia

  "Szia Károly!

  Természetesen teljesen elégedett voltam a szolgáltatásaitokkal. Minden pontosan úgy zajlott, mint ahogy azt korábban ígérted. Rugalmasságotoknak köszönhetően a feszített, szoros időbeosztásom ellenére együtt tudtunk működni, és sikeres vizsgát tudtam tenni. Jövőre tervezem, hogy a gyakorlati részt is átvegyük Veletek, és azután egy elméletben és gyakorlatban is alaposan felkészült hajóskapitánnyá váljak! :) A hajóbérlési lehetőségeiteket látva bízom benne, hogy a következő években is kapcsolatban maradunk, és találkozunk a tengeren!

  Munkátokhoz további sok sikert -és persze sok hallgatót!- kívánok!

  2016. június 28. Baráti üdvözlettel: Bocskay Péter"