Vitorlás versenyzőink elindultak Rióba

A magyar olimpiai vitorlás csapatunk

A magyar olimpiai vitorlás csapatunk, Berecz Zsombor, Cholnoky Sára, Gádorfalvi Áron, Érdi Mári, továbbá Vadnai Benjamin, valamint a szörfös szövetségi kapitány Utassy Lóránd és Vadnai Péter endző, 2016. Július 30-án a délutáni órákban indultak el az idei Olimpiára, Rio de Janeiróba, jelentette a hunsail.hu.  A helyszínen várja már az érkező csapatot a magyar csapat vezetője Kelemen Tamás, aki egyébként Berecz Zsombor edzője, Rick Gergő hajóépítő, aki technikai segítői minőségben van jelen a magyar vitorlás csapatban. Nem sokkal később fog a csapathoz csatlakozni Laura Baldwin ausztrál edzőnő aki Érdi Márit fogja segíteni a riói megmérettetésen. Jelen lesz még az Olimpián, a vitorlásversenyek alatt, Dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, ám nem mint a vitorlás csapat tagja lesz jelen, hanem a teljes magyar olimpiai csapat sportorvosaként.

Vitorlás Magazin-Magyar riói olimpiai vitrolás csapat 2016

Fotó: Szekeres László hunsail.hu

„Mindenki jól van, három külön csoportban készülnek a játékokra. Szokniuk kell a kinti körülményeket, a speciális áramlásokat, hogy augusztusban a lehető legjobbat hozzák ki magukból” – mondta Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlásszövetség versenysport-menedzsere az MVSZ közleményében. –

„Külön megemlítendő, hogy mindhárom hajóosztályban erős nemzetközi mezőny van kint.”

Az előzetes információkkal ellentétben nem annyira szennyezett a víz, mint ahogy az korábban a nemzetközi sajtóban megjelent.

„Sokkal rosszabbra számítottam. Simán vitorlázható, és az időjárás is tökéletes. Néha lehet látni egy-két szemetet, de nem vészes” – fogalmazott Vadnai Benjamin, aki Laser Standardban indul Rióban.

„A mezőny, amelyben vitorlázom, hasonló az olimpiaihoz. A cél, hogy tartani tudjam a tempót, és a sebességem is elég jó legyen” – tette hozzá.

Berecz Zsombor Finndingiben, Érdi Mária pedig Laser Radialban áll rajthoz a játékokon.
Az olimpián induló magyar vitorlázókat július 22-én búcsúztatják Balatonfüreden.

Az Olimpia tesztpálya Érdi Mári két futammal a verseny vége előtt 2. helyen áll a 29. Rio International Sailing Week elnevezésű versenyen Rio de Janeiróban. A női Laser Radial osztályban 20 nemzet 25 hajója teszteli egymást és az olimpiai vitorlás helyszínt.

Mári kieső futammal (16. hely) kezdte a versenyt, de megnyerte a második futamot, majd 9., 3., 5., 3. helyekkel összetettben az ír Annalise Murphy mögött ls az Új-Zélandi Sara Winter előtt a második helyről kezdi a mai napi utolsó két futamot.

A Laser Standardben ott van Vadnai Benjamin is, aki 28 nemzet 34 hajós mezőnyében próbálgathatja az olimpiai vizekre legalkalmasabb felszerelést. Benji a 19. helyen áll a mai futamok előtt. Eddigi legjobb futameredménye 9.

Forrás: hunsail.hu, nemzetisport.hu. A cikkhez csatolt fotó Szekeres Lászlónak köszönhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

No CAPTCHA challenge required.
 

 • Rólunk mondták

  Ezt írták rólunk sikeres vizsga után:

  "Számomra az online hajóvezetői tanfolyam előnyt jelentett. Elfoglalt emberként a kevés szabadidőm ütemében volt lehetőségem a vizsgára való felkészülésre. A tananyag tárgyiassága megfelelő példákkal kiegészítve nagyszerű elsajátítást garantál. Kiegészítő információk érdekessé teszik a számunkra idegen nyelvezet elsajátítását. A tanulás megfelelő hosszúságú részekre van bontva, jól eltalált résztesztekkel. A tanulást konzultációkkal lehet segíteni, ahol rendkívül kedves, biztató konzultáns segít a nap bármely szakában. Úgy sikerült egy új életforma alapjait elsajátítani, hogy közben rengeteg információt elsajátítottam a tengerrel kapcsolatban és csak remélni tudom, hogy a megismert emberek által képviselt jókedv, nyitottság minden hajós viselkedését tükrözi. Büszke vagyok, hogy elvégeztem a tanfolyamot, biztosan tudom, hogy a C hajóvezetői tanfolyamot is elvégzem, valamint gyakorlati tanfolyamon is részt veszek. Szép élmény és jó kikapcsolódás lesz."

  Mezriczkyné Talpas Ottilia

  "Szia Károly!

  Természetesen teljesen elégedett voltam a szolgáltatásaitokkal. Minden pontosan úgy zajlott, mint ahogy azt korábban ígérted. Rugalmasságotoknak köszönhetően a feszített, szoros időbeosztásom ellenére együtt tudtunk működni, és sikeres vizsgát tudtam tenni. Jövőre tervezem, hogy a gyakorlati részt is átvegyük Veletek, és azután egy elméletben és gyakorlatban is alaposan felkészült hajóskapitánnyá váljak! :) A hajóbérlési lehetőségeiteket látva bízom benne, hogy a következő években is kapcsolatban maradunk, és találkozunk a tengeren!

  Munkátokhoz további sok sikert -és persze sok hallgatót!- kívánok!

  2016. június 28. Baráti üdvözlettel: Bocskay Péter"